START arrow DIRK ALS DIRK arrow Tibet  
Navigatie
START
DIRK IN DE GEMEENTE
DIRK IN HET PARLEMENT
DIRK ALS DIRK
CONTACT
ZOEKEN
LINKS
CURRICULUM VITAE
Links
De Ploeg
www.goedeledecock.be
Lē - JongProgressieven
Tibet PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 20 maart 2008

Vlag van TibetTibet -De winkels in Lhasa zijn dicht, geen Tibetanen op straat.

Als titel in de ‘De Volkskrant’ kan dat tellen. De Tibetanen leven sedert 1959 onder de Chinese bezetter.
De Tibetaanse cultuur wordt verstikt, de bevolking is onderhevig aan heel wat latent racisme vanwege tal van ingevoerde Han-Chinesen. De onlusten van de laatste week worden gewelddadig onderdrukt. De internationale waarnemers spreken van 80 tot 90 doden.

De westerse landen zijn niet vlug om officieel protest aan te tekenen, de handelsrelaties met China zijn te belangrijk.
De focus van de pers is nochtans op China gericht vanwege de olympische spelen. De politiek die China in Tibet voert is mensonterend. Ze lepelen er bij de Han-Chinezen in, dat Tibet een onderontwikkeld gebied is, met een totaal achterop gebleven cultuur.
Ze laten uitschijnen dat de Tibetanen zichzelf niet kunnen (be)helpen en dat ze dus hulp nodig hebben van de o-zo-beschaafde-Chinezen. De goede daad ten opzichte van het Tibetaanse volk bestaat er dus voor Han-Chinezen in door naar Tibet te verhuizen en om de Chinese overheid te helpen om de Tibetaanse taal en cultuur te vervangen door de Chinese. Op die manier kunnen ze het Tibetaanse volk stilaan “emanciperen”.
Met dat nobel doel voor ogen zijn zoveel Han-Chinezen naar Tibet verhuisd, dat de Tibetanen in hun eigen land een minderheid zijn geworden. De Tibetanen worden onderdrukt en hun taal en cultuur afgewezen.
Enkel in de kloosters slaagt men erin de intellectuele, cultureel-religieuze en de talige rijkdom van de Tibetaanse cultuur overeind te houden. De waarheid is dat de Chinezen interesse hebben voor de ontginning van natuurlijke rijkdommen.
De Chinezen aarzelen niet om zware druk uit te oefenen op alle landen en regeringen die zich mengen in hun “binnenlandse aangelegenheden”. Angela Merkel heeft het geweten en nu krijgt Gordon Brown het volle pond omdat hij beloofd heeft om de Dalai Lama te ontmoeten in London tijdens de maand mei.