START arrow DIRK IN DE GEMEENTE arrow Lebbekenaars kunnen al iets comfortabeler pendelen  
Navigatie
START
DIRK IN DE GEMEENTE
DIRK IN HET PARLEMENT
DIRK ALS DIRK
CONTACT
ZOEKEN
LINKS
CURRICULUM VITAE
Links
De Ploeg
www.goedeledecock.be
Lē - JongProgressieven
Lebbekenaars kunnen al iets comfortabeler pendelen PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 14 februari 2008

Vlaams volksvertegenwoordiger Dirk De Cock (spirit) ontving verschillende klachten van Lebbeekse treinreizigers over de recent aangepaste dienstregeling. De klachten handelen over de trein (CR1565) Geraardsbergen-Dendermonde die vertrekt om 15u50 in Geraardsbergen. Deze trein rijdt over Brussel en stopt ook in Lebbeke en wordt door een groot deel van de Lebbeekse pendelaars terugkerend uit Brussel genomen.

 

Vóór de recent aangepaste regeling reden er rond diezelfde periode (tussen 16u30 en 17u in Brussel) twee treinen met een verschil van ongeveer tien minuten tussen beide treinen. Sinds de nieuws dienstregeling is dit maar één trein meer. De klachten handelen dan ook allen over een té overvolle trein waarbij men - met inbegrip van 1ste klasse - opeengepakt rechtstaat.

Dirk De Cock: “Lebbekenaar Danny De Fauw was één van de eersten die mij hierover aansprak. Hij vertelde me dat de huidige trein maar ongeveer de helft van de capaciteit heeft van de twee vroegere treinen te samen. Mijn medewerker heeft ook een aantal keer die trein genomen en onderschrijft de klachten.”

 

Dirk De Cock heeft daarop aan de NMBS gevraagd om een aantal mogelijkheden te onderzoeken. Hij vroeg om of de huidige trein een grotere capaciteit te geven of een extra trein in te leggen (met eventueel een beperkt traject tot Merchtem of Opwijk). Tot op heden ontving hij echter nog geen antwoord van de NMBS.  De Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers heeft wel al gereageerd. Zij bevestigden de vele klachten over deze rit. BTTB wist ook te vertellen dat er sinds 7 januari één rijstel was bijgevoegd aan de trein. Maar aangezien dit nog altijd te weinig is, beloofde de BTTB deze problematiek mee te nemen naar een volgend onderhoud met de NMBS.

 

“Ik heb vandaag nog contact gehad met de BTTB. Ze hebben vorige week een informeel gesprek gehad met de NMBS. Inmiddels zou de trein nog een treinstel hebben bij gekregen. Dat maakt dat de trein verlengd is tot 5 treinstellen (=10 rijtuigen), tegen 3 bij de start van de nieuwe dienstregeling.  Dit is nog altijd niet ideaal, maar toch al een hele verbetering. Door technische problemen zouden er wel soms kortere treinen rijden. Ik denk dat het belangrijk is dat de pendelaars dit zelf een beetje in de gaten houden. En als het echt te frequent voorvalt, mogen ze me dit zeker melden. Ik wacht alvast zelf ook nog het antwoord van de NMBS af en hoop dat we de situatie eventueel nog kunnen verbeteren”, aldus nog Dirk De Cock.