START arrow DIRK IN DE GEMEENTE arrow Verenigingen delen cultuurprijs  
Navigatie
START
DIRK IN DE GEMEENTE
DIRK IN HET PARLEMENT
DIRK ALS DIRK
CONTACT
ZOEKEN
LINKS
CURRICULUM VITAE
Links
De Ploeg
www.goedeledecock.be
Lē - JongProgressieven
Verenigingen delen cultuurprijs PDF Afdrukken E-mail
woensdag, 5 december 2007

Fanfare De Jonge Denderlingen, Belside en de Bellecantorij namen zondag samen de Cultuurprijs 2007 van Lebbeke in ontvangst uit handen van schepen Dirk De Cock (spirit) en cultuurraadvoorzitter Isidoor Colson.

 

Dit jaar kwamen er drie kandidaturen voor de Cultuurprijs binnen bij de Lebbeekse Cultuurraad: Aline Van Snick, de Koninklijke Fanfare De Jonge Denderlingen & Belside & Bellecantorij en Antoon Quintelier.  

Uiteindelijk haalden drie muziekverenigingen het, vanwege de kerstconcerten die ze eind vorig jaar in de Sint-Martinuskerk van Denderbelle hadden georganiseerd. Met Wensen van de mensen brachten zij tijdens de tiende editie van hun gezamenlijke concerten verzoeknummers van de bevolking. Met hun initiatief willen ze samen iets brengen dat boven religie en politiek staat. Hierdoor konden de muziekverenigingen ook al nieuwe leden werven. Kandidaat Antoon Quintelier, die voorzitter was van de Koninklijke Harmonie in Denderbelle en deze zomer op 51-jarige leeftijd overleed, kreeg een postume oorkonde als bedanking voor zijn inzet.

 

BRON: Raf Moortgat, Gazet Van Antwerpen, 4 december 2007, p. 18