START arrow DIRK IN DE GEMEENTE arrow Sport, de bib in topvorm!  
Navigatie
START
DIRK IN DE GEMEENTE
DIRK IN HET PARLEMENT
DIRK ALS DIRK
CONTACT
ZOEKEN
LINKS
CURRICULUM VITAE
Links
De Ploeg
www.goedeledecock.be
Lē - JongProgressieven
Sport, de bib in topvorm! PDF Afdrukken E-mail
dinsdag, 11 december 2007

bibNaar aanleiding van het project ‘Sport, de bib in topvorm’ vond er een gesprek plaats tussen Filip Meirhaeghe  en sportjournalist Tom Coninx in de bibliotheek van Lebbeke. Dit bracht heel wat volk op de been.

Het Lebbeekse initiatief was het sluitstuk van  9 ontmoetingen met topsporters in de 9 lokale bibliotheken van het samenwerkingsverband “De Leesdijk”. Zo werden bijvoorbeeld Dominque Monami in Schellebelle en Karl Vannieuwskerke in Dendermonde ontvangen. Lebbeke slaagde erin 2 interessante gasten te boeken voor een boeiend gesprek. Filip Meirhaeghe heeft als mountainbiker een stevig palmares. Hij werd wereldkampioen in 2003.  Op de olympische spelen van Sydney in 2000 won hij de zilveren medaille.

Tom Coninx, presentator van Studio 1, slaagde erin een ongedwongen babbel te ontlokken. Filip Meirhaeghe liet zich van zijn meest menselijke kant zien,”  vertelt schepen van cultuur Dirk De Cock (spirit).

In zijn boek ‘positief’ doet Meirhaeghe het verhaal vanaf zijn jeugd tot aan zijn positieve plas. Hij ging dan ook zijn 15 maanden schorsing ten gevolge van de betrapping op epo-gebruik, niet uit de weg in het interview. “Al bij al een heel geslaagd initiatief en zeker voor herhaling vatbaar,” aldus nog Dirk De Cock.