START arrow DIRK IN DE GEMEENTE arrow Ontvangst 50-jarigen op gemeentehuis  
Navigatie
START
DIRK IN DE GEMEENTE
DIRK IN HET PARLEMENT
DIRK ALS DIRK
CONTACT
ZOEKEN
LINKS
CURRICULUM VITAE
Links
De Ploeg
www.goedeledecock.be
Lē - JongProgressieven
Ontvangst 50-jarigen op gemeentehuis PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 9 november 2007
Zaterdag 10 november zal eerste schepen Dirk De Cock met de collega’s uit het schepencollege de 50-jarigen ontvangen op het gemeentehuis. Elk jaar ontstaat er heel spontaan een comité van 50-jarigen en dit al gedurende vele jaren. Dit jaar krijgt het comité de steun van een leeftijdsgenoot, personeelslid van de gemeente in de zoektocht naar hun jaargenoten.  

 

“Die steun kunnen ze wel gebruiken. Het is een echt huzarenstukje iedereen te zoeken,” zegt schepen Dirk De Cock die enkele jaren geleden zelf als  50-jarige in het comité zat. “Er worden immers drie categorieën aangeschreven. Zij die nu in Lebbeke wonen zijn nogal eenvoudig terug te vinden. Maar ook de 50-jarigen die geboren zijn in Lebbeke of school hebben gelopen in Lebbeke en hier nu niet meer wonen, worden opgezocht. Wat al een veel moeilijkere opdracht is. Hiervoor werken de comités met de klaslijsten van het eerste leerjaar van de verschillende basisscholen. De schooldirecties werken hier graag aan mee”

Voor die 50-jarigen wordt vervolgens een avondvullend programma uitgewerkt. Zoals elk jaar worden ze verwelkomd om 18.00u. op het gemeentehuis. Sinds vorig jaar wordt er ook een speciale rondleiding voorzien. Dit jaar zullen de 50-jarige een bezoek brengen aan de nieuwe bibliotheek en aan de site van “GC De Biekorf”. Ze krijgen hierbij uitleg van schepen van cultuur Dirk De Cock. Nadien gaat het gezelschap tafelen en een dansje wagen in de accommodatie van feestzalen “Reblo”.    

Dirk De Cock: “Het is altijd leuk om zien hoe dit een dynamiek op gang brengt bij de betrokkenen. Je moet weten dat sommige mensen elkaar al tientallen jaren niet hebben gezien. Deze officiële bijeenkomst zorgt er vaak voor dat ook de jaren daarna nog ontmoetingen worden georganiseerd. Het succes is zelfs zo groot dat we een dynamiek naar beneden zien. Op dit moment zijn er bijvoorbeeld ook de 40-jarigen met een gelijkaardig initiatief bezig. We kunnen dit alleen maar toejuichen”